Pic de La Mina i Puntes de la Vinyola

Alçada màxima de la ruta:

2.814 metres

Descripció breu:

Curta però duríssima ruta per les muntanyes properes a l’estació d’esquí de Porté-Puymorens. Adverteixo d’entrada que no recomano fer aquesta ruta a no ser que tingueu ganes de portar la bici una bona estona a coll o empentar-la. La sortida i arribada és a l’ampli aparcament d’aquesta estació d’esquí. Fins a pocs metres del cim de La Mina puja fort però s’hi pot arribar pedalant sense massa dificultat. El problema comença a partir d’aquest cim. S’ha de fer un flanqueig pel seu vessant oest del tot inciclable. Un cop superat aquest escull el tram que ens queda fins a l’ampli coll de l’Orri de la Vinyola també presenta nombrosos trams en que haurem de fer-los a peu. Hi ha algun pas una mica exposat. Un cop a aquest coll per arribar al cim de La Vinyola, també anomenat Agulles de la Vinyola, no tindrem massa dificultat. És del tot ciclable i amb unes vistes brutals sobre l’allargat massís del Puigpedrós i muntanyes veïnes. El retorn no tenim cap més remei que fer-lo pel mateix camí de pujada fins a la base sud del pic de La Mina. Aquí ens despengem per una pala herbada fins arribar al bonic estany de l’Orri de la Vinyola, situat a l’amagada vall entre els pics de La Mina al nord i les Agulles de la Vinyola al sud. Deixem l’estany i per un bon camí iniciem el retorn cap a la zona de les pistes d’esquí. Malauradament el bon camí aviat s’acaba i tornem a trobar una zona en baixada plena de pedres i graons que ens fan baixar amb la bicicleta al costat. És un tram força fatigós. Un cop arribem a les pistes ja no tenim cap problema per retornar ràpidament al punt de sortida. Insisteixo en l’alta dificultat de la ruta. Malgrat això les panoràmiques que es gaudeixen durant tota la ruta són esplèndides.

Àrea geogràfica:

Pirineu francès

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 70%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "invalid_grant",
  "error_description": "Token has been expired or revoked."
}
See here for documentation.