El Tossal de Rus i la serra del Montgrony

Alçada màxima de la ruta:

2.116 metres

Descripció breu:

Espectacular ruta per les muntanyes de Rus i de Montgrony. El punt de sortida és el Coll de la Creueta. Des d’aquest punt seguim per la pista de les barraques de Rus. Quan hi arribem iniciem la pujada, sense camí, al Tossal de Rus. La pujada és una mica complicada degut a la gran quantitat de feixes artificials que hi trobem i que es van fer per una reforestació que no va reexir. Des del cim tenim unes grans panoràmiques sobre el Catllaràs i el Montgrony així com el Puigllançada i la Tosa d’Alp. Baixem i per un corriol que travessa una extensa zona de pastures anem cap el Pla d’Anyella. Seguim la pista que es dirigeix a la collada de Toses. Abans d’arribar-hi la deixem per seguir un sender que ens porta prop del poble de Toses. Un cop a la carretera que dóna accés al poble agafem una pista, formigonada en el seu primer tram, que s’endinsa cap el vessant nord de la serra de Montgrony. Quan s’acaba seguim pedalant per extenses zones de pastures fins assolir el Coll de la Bona, entre el Roc dels Llamps i el Cap de l’Emperadora. Pugem per un poc marcat camí fins assolir el cim del Roc dels Llamps i tot seguit arribem a l’emblemàtic cim del Costa Pubilla. Refem el camí fins el Coll de La Bona i iniciem una llarga travessa pel cap de la serra del Montgrony en direcció nord assolint els diferents cim arrodonits com el Cap de l’Emperadora, el Pedra Picada i finalment el Cap de la Creueta de d’on baixarem de nou al punt de sortida, el Coll de la Creueta. És una ruta força exigent pels importants desnivells que cal superar. Només apta per fer-la amb una e-bike. Cal tenir en compte l’elevat consum, entre 800 i 900 w. Excursió molt recomanable per les grans panoràmiques que ofereix.

Àrea geogràfica:

Cerdanya-Berguedà-Ripollès

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 99%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges