La Carbassa des de Talltendre

Alçada màxima de la ruta:

2736 metres

Descripció breu:

Interessant ruta d’alta muntanya hivernal amb e.bike. Sortim del poble de Talltendre, un agregat al municipi de Bellver de Cerdanya, situat a uns 1600 metres d’alçada amb unes grans panoràmiques sobre la vall ceretana i el murallam nord del Cadí. Sortim del poble per la seva part occidental i seguim per un ben marcat sender que es dirigeix, després de creuar el torrent de la Guilla, cap el Serrat de Sobirons. Hi ha un tram de pujada una mica dura i tècnica. Un cop superat aquest tram ja trobem una pista forestal que ens porta fins a l’encimbellat mas de la Bastida. Un casalot format per tres peces adossades. Hi passem a tocar i seguim per una bona pista cap la Serra de Santa Anna. En tot aquest tram trobareu unes quantes portes de fil de vailets del bestiar. Recordeu de tancar-les. Quan la pista gira cap el nord i entra al bosc trobarem una cruïlla. Deixem a l’esquerra la pista que ens portaria a Coborriu de la Llosa i seguim la de la dreta que als pocs metres està barrada al pas de cotxes i motos mitjançant una cadena. Seguim per aquesta pista que s’enfila fort fins arribar a la part superior del bosc al coll de la Font del Ferro on s’acaba. Davant nostre ja albirem la Serra del Reller a la que ens dirigim. Primer creuarem un esclarissada pineda de pi negre i, per mig d’aglevats i sense camí anirem a pujar a l’amplia collada de Coma de Fornos. Ja ens trobem a 2224 metres d’alçada. Un cop a la collada agafem direcció nord i per un marcat sender anem pujant pel vessant oest del tossal de l’Amorriador fins arribar a les àmplies i extenses planúries aglevades de la Serra del Reller. Davant nostre ens esperen els trams més durs de la pujada. Sense camí anirem superant pendents importants tot fent ziga-zagues per aquests amplis lloms. Anem combinant trams més planers amb rampes de considerable desnivell. Deixem a la nostra dreta el Turó de Clots que no és cap cim prominent i ens disposem a fer el darrer esforç fins arribar a l’extens altiplà on hi ha el cim de La Carbassa (2735 m.). Per la seva situació, entre les valls de la Llosa a l’oest i la del Duran a l’est, tenim unes bones panoràmiques del sector entre la Tossa Plana de Lles a l’oest i el Puigpedrós a l’est. Cap el sud la vall ceretana i més enllà des del Cadí fins al Cabra d’Ase. Gran panoràmica. Iniciem el retorn refent el darrer tram de pujada. Un cop passat el Turó de Clots anem prenent direcció sud-est pel mig d’àmplies zones de pastura fins arribar al Pla de Salades. Imprescindible seguir el track atès que ens trobem en mig de grans extensions i sense cap camí marcat. Arribem al Prat d’Olopte on trobarem les traces poc definides de vehícles tot terreny. Entrem al bosc i el camí ja és molt definit. Sense possibilitat de pèrdua arribem a Coll Pan (2093 m.) En aquest punt seguim per un bon sender (el número 104 del senders de Cerdanya) marcat amb les clàssiques marques grogues i nombre s negres. És un sender molt bonic que primer baixa a creuar el torrent de Pasdéller i llavors puja suaument pel mig d’un bonic bosc de pi negre fins a sortir als plans de l’Orri on ja trobem una pista que aviat entronca amb la que baixa de la barraca dels Escalders. Seguim pista avall. En dos trams la deixarem per seguir l’antic camí que ens retorna a la pista de nou. Finalment una ràpida baixada per aquesta pista ens portarà de nou a Talltendre on acabarem aquest interessant ruta. Qualifico la ruta de difícil per dos motius, per les dures rampes que cal superar i per la navegació camp a través de les parts més altes. La ciclabilitat per una e-bike és del 100% sempre que tinguem un bon nivell tècnic i físic.

Àrea geogràfica:

Cerdanya

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 100%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "invalid_grant",
  "error_description": "Token has been expired or revoked."
}
See here for documentation.