La Serra del Verd des de la Vall de Lord

Alçada màxima de la ruta:

2.282 metres

DescripciĂł breu:

Llarga i dura pujada des de Sant Llorenç de Morunys pel vessant sud i est de la Serra del Verd. Es passa per indrets amb bones i variades panorĂ miques com Sant LleĂŻr de Casabella, les Valls de la Pedra i Pratformiu. Un cop a dalt de la serra es travessa d’est a oest fins assolir el punt culminant del Cap del Verd. Ens va sorprendre una mica de neu que en algun tram ens va fer variar l’itinerari programat però en d’altres ens va fer gaudir d’allò mĂŠs amb un pedaleig sobre una petita capa de neu acabada de caure. FantĂ stic!. La baixada fins a la Borda del Pujol ĂŠs força complicada i amb trams inciclables però ĂŠs l’Ăşnic camĂ­ que hi ha. Per tant cal posar-hi una mica de paciència. A partir de la Borda es baixa per una bona pista fins el Pujol del RacĂł i per un bonic i fĂ cil sender s’arriba al petit poble de La Coma. Sortim del poble per la part baixa i anem a buscar el CamĂ­ Verd entre La Coma i Sant Llorenç que seguim fins prop de La Gafa on agafem un tècnic corriol en pujada que ens porta fins a l’ermita de Santa Magdalena de les Tragines. Finalment per un altre corriol arribem a la carretera de Coll de Jou que travessem i per la bonica devesa de roures dels Pujol arribem de nou al punt de sortida situat a la casa rural de Cal Marti. És una ruta llarga, amb un desnivell important (mĂŠs de 2000 metres) i amb força trams de corriols, alguns bastant tècnics. Cal una bona preparaciĂł fĂ­sica per afrontar-la. Si es fa amb una e-bike cal comptar que el consum ĂŠs força elevat i pot rondar entre els 800 i 900 v.

Àrea geogràfica:

Vall de Lord

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 95%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

Quan la mèteo posa la resta

VĂ­deo de la ruta

Descarrega el track de la ruta

Galeria d’imatges