El Casamanya

Alçada màxima de la ruta:

2.739 metres

Descripció breu:

Curta però intensa ascensió al cim del Casamanya sud. El punt d’inici és l’area de lleure Tamarro Nilo. Des d’aquest punt es puja per la carretera fins al proper Coll d’Ordino. En aquest punt s’inicia el sender que puja al Casamanya. El primer tram puja suaument per dins d’un bonic bosc de pi negre. Hi trobarem gran quantitat d’arrels al mig del camí que, en cas d’estar humides poden dificultar molt la conducció. Aviat el sender surt a un planell anomenat la Collada de les Vaques. Seguim pujant encara per dins d’un bosc cada cop més esclarissat fins que finalment a l’alçada del Cap de l’Astarell s’acaba la zona arbrada i s’entra a una extensa i llarga pujada pel mig de prats alpins. El camí és molt fressat i per tant de molt bon seguir. Ara comencen els trams més durs de la pujada pel llom de la Serra de Casamanya. El sender puja molt dret i amb la e-bike cal fer algunes marrades fora del camí per anar superant el fort pendent. Durant la pujada trobarem sobretot dos trams molt drets que en algun moment ens obligarà a baixar de la bici. El darrer tram ja s’aplana més i arribarem pedalant fins el cim. Grans panoràmiques als quatre vents. El retorn el farem pel mateix camí de pujada fins arribar al Cap de l’Astarell on trobarem un senyal que indica a l’esquerra cap a la vall de Mereig. Seguirem per un corriol que baixa suaument cap aquesta vall. Arribem al fons de la vall on trobem la font Picadora. Neix en un cóm arran de terra i és de mal beure. A partir de la font el caminet va baixant pel fons de la vall per zona de prats fins arribar sense més dificultat davant mateix del punt de sortida. És una excursió força curta però molt exigent tant físicament com tècnicament. Si no es compleixen aquests requisits, malgrat el seu curt quilometratge, pot esdevenir una ruta molt esgotadora.

Àrea geogràfica:

Andorra

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 95%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Cim del Casamanya sud

Descarrega el track de la ruta

Galeria d’imatges