La Tossa Plana de Lles i l’estany de la Muga

Tossa Plana de Lles

Al├žada m├áxima de la ruta:

2.905 metres

Descripci├│ breu:

Ruta circular que t├ę com a punt de sortida i arribada el refugi de Cap de Rec.
Iniciem la ruta per un ben marcat sender que pel mig d’un bosc de pi negre ens porta fins els prats del Pradell amb el seu refugi. En aquest punt creuem la pista que es dirigeix als llacs de la Pera i iniciem la pujada a la Tossa Plana (cartell indicador). El primer tram ├ęs potser el m├ęs complicat at├Ęs que el cam├ş, molt fressat, puja pel mig del bosc per├▓ est├á ple de pedres i graons que el fan molt poc ciclable. Arriba un moment (veure track) que s’abandona el cam├ş i es puja per una de prats, m├ęs oberta, clapejada de ginebrons, nerets i pins negres.
R├ápidament arribem a l’ampli Pla de les Someres. Davant nostre podem albirar les fortes rampes que acaben al cim de la Tossa Plana.
Per seguir pujant cal decantar-se una mica cap a la dreta i anar pujant per un fort pendent aglevat fent lla├žades for├ža amples. Superat aquest primer tram, que ├ęs el m├ęs pendent, llavors cal anar-se desviant cap a la dreta i ja un tros molt amunt girar cap a l’esquerra fins assolir l’├ámplia base del cim de la Tossa Plana. Recomano seguir el track en tot aquest tram.
La vista des del cim ├ęs extra├▓rdin├ária. Als nostres peus, pel vessant nord ens queda la Vall del riu Madriu i al fons l’estany de l’Illa i el cim i port de Montmal├║s. Cap a l’oest el pic de Setut i m├ęs enll├á el Monturull i el Pic Negre de Claror. Cap a l’est l’allargassada serra de la Carbassa i la de Calm Colomer amb la Portella del Torer i els cims del Bony del Manyer nord i sud. M├ęs enll├á treu el cap el Puigpedr├│s.
Nosaltres seguim en direcci├│ nord a buscar la r├ápida baixada cap a la Portalleta, amb alguns trams no ciclables. Un cop en aquesta collada deixem el cam├ş que puja a la Tosseta de Vallcivera i, sense cam├ş, iniciem un flanqueix en direcci├│ est pel cordal que es dirigeix cap el cim de la Muga. A l’arribar a un collet m├ęs baix ja veiem el llac de la Muga als nostres peus. Seguim baixant per terreny descompost fins que arribem a la vora del llac de la Muga. ├ës un llac de dimensions mitjanes que no t├ę desgu├ás.
A partir d’aqu├ş ja trobem un cam├ş ben marcat que va baixant per zona de prats. ├ës for├ža de bon baixar. Un tros m├ęs avall, un cop creuat el riu Muga, el cam├ş segueix planer per un tram for├ža llarg el qual passa encaixat per blocs de pedra. Talment sembla com si tot aquest tram hagu├ęs estat antigament un canal d’aigua.
Finalment el cam├ş baixa a trobar una pista de desemboscar que ens portar├á en poca estona de nou al refugi de Cap de Rec.
Excursi├│ nom├ęs recomanable per fer amb una e-bike at├Ęs els forts pendents que cal superar. Amb bona t├Ęcnica diria que ├ęs ciclable un 97%.
El consum ha estat d’uns 400 w.

Àrea geogràfica:

Cerdanya

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 97%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

V├şdeo de la ruta

Galeria d’imatges

 

66 thoughts on “La Tossa Plana de Lles i l’estany de la Muga

 1. EN ─░Y─░ LEKE KREM─░ says:

  Hc pigment Control Leke Kremi

  HC Pigment-Control’├╝n cilt lekelerine kar┼č─▒ h─▒zl─▒ ve g├╝├žl├╝ etkisi, Kuzey Kanada Bozk─▒rlar─▒’na ├Âzg├╝
  bir tarla bitkisi olan Rumeks’ten (TyrostatÔäó), tabiat─▒n yeniden canland─▒rma mucizesi olan Yeniden Dirili┼č Bitkisi’ne kadar
  bir├žok do─čal ve saf aktif bile┼čene dayal─▒d─▒r.
  T├╝m bu aktif bile┼čenlerin, lekeler ve cilt ya┼članmas─▒ ├╝zerindeki etkileri in-vivo testler ve klinik laboratuvar ├žal─▒┼čmalar─▒yla kan─▒tlanm─▒┼čt─▒r.
  T├╝m cilt tiplerinde, leke problemlerini giderme ve ├Ânlemede, cilt
  tonu e┼čitsizli─činde, cilt ayd─▒nlatmas─▒nda, nem ihtiyac─▒ olan ciltlerde g├╝venle kullan─▒labilir.

  LEKE KREM─░ i├žin hemen sitemizi ziyaret et

  Respon

Deixa un comentari

L'adre├ža electr├▓nica no es publicar├á. Els camps necessaris estan marcats amb *