La Carbassa hivernal des de Talltendre

Alçada màxima de la ruta:

2.735 metres

Descripció breu:

Una ruta molt interessant i exigent que feta amb condicions meteorològiques favorables no és massa complicada tenint en compte que cal superar pendents força considerables. Altra cosa és fer-la en ple hivern. Malgrat que el dia era esplèndid, el fort vent i la neu la van complicar força però al final la vàrem gaudir plenament. La ruta s’inicia a Talltendre. Seguim una precària pista que es dirigeix cap el Serrat de Sobirons i que ens porta fins a la gran casa de La Bastida. Seguim per una bona pista pujant pel Serrat de Santa Anna fins assolir el Collet de la Font del Ferro. Aquí s’acaba la pista. La neu ens obliga a travessar la clotada i pujar pels prats de la solana des del que assolim l’àmplia collada de Coma de Fornos. Per un marcat corriol pugem pel vessant oest del Tossal de l’Amorriador i assolim l’àmplia Serra del Reller. El paisatge és immens. Poc a poc anem guanyant alçada per uns glevers infinits. Arribem prop del Turó de Clots que és on s’inicia la pujada final al cim per la Serra de Comaermada. Més gleves i pedruscall. Finalment desafiant un potent mestral assolim el cim de la Carbassa. Fem les fotos de rigor i aviat iniciem el descens pel mateix camí que hem pujat fins que arribem sota el Turó de Clots on ens desviem en direcció sud-est cap el Pla de Salades. La neu a mida que baixem es va fent més present. És com si féssim esquí de muntanya però amb e-bike. Extraordinari!! Sort en tenim del track del gps per seguir la traçada correcta. Finalment arribem a Coll Pan on la neu ja escasseja. Aquí seguim un preciós sender (el 104 dels senders de Cerdanya) que ens porta fins a l’indret dels Orris on ja trobem la pista dels Escalders que ens baixa sense cap dificultat fins a Talltendre. Una ruta inoblidable!!. Però comte!. Cal tenir bona orientació, portar el track en el gps i tenir un bon nivell de conducció. Aquesta ruta feta a l’estiu, amb una e-bike, és preciosa en tots els sentits. A l’hivern és una altra cosa.

Àrea geogràfica:

Cerdanya

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 100%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges