Son-Pas del Coro-Pla de la Font-Quartiles

Alçada màxima de la ruta:

2.224 metres

Descripció breu:

Curta però magnífica ruta per la zona perifèrica del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La ruta, es en gran majoria per senders força ciclables amb algun tram una mica tècnic i uns 50 metres inciclables en la pujada al cim del Quartiles. El punt de sortida i arribada és el petit i pintoresc poble de Son en el que destaca la seva església romànica dedicada a Sant Just i Sant Pastor. Sortim del poble i ben aviat seguim per un ben senyalitzat corriol que ens estalvia un tram de pista. Aviat arribem a les instal·lacions del Mónnatura Pirineus que deixem a la nostra esquerra. Immediatament després iniciem el sender que puja directe a l’àmplia collada del Pas del Coro. Alguns trams pugen força però amb una e-bike és del tot ciclable. Un cop al Pas del Coro iniciem un magnífic sender que tot planejant comença travessant un bonic bosc de pi negre i tot seguit entra a una zona de prats anomenada Les Estanyeres, al peu de l’altiu pic del Tesó. El sender surt a una pista que després de 100 metres la deixem per iniciar la pujada per un llom carener fins el refugi del Pla de la Font, molt ben arranjat i amb servei de bar i restaurant a les èpoques de vacances. Del refugi pugem fàcilment per una zona de prats fins a l’ampli coll de Fogueruix que ens obre la vista sobre la vall d’Espot. Hi ha un mirador amb dos panells informatius. Del coll iniciem la pujada al cim del Quartiles per un ben marcat sender. A mitja pujada trobarem un tram que és inciclable fins arribar a dalt la carena. Un cop a dalt una plàcida pedalada ens portarà fins aquest cim de grans panoràmiques. A partir d’aquí és tot baixada. Primer baixem del cim per un camí pel vessant nord i que ens porta de nou fins prop del refugi. Un cop hi arribem seguim per la pista que hi dóna accés fins que trobem l’inici del sender (amb marques del GR-11-19) que amb una llarga però molt bonica baixada ens portarà fins a sobre del poblet de Jou. D’aquí tornarem cap a Son seguint trams de carretera i de pista. Aquesta ruta pot servir per descobrir indrets poc coneguts del Pallars Sobirà però alhora de gran bellesa.

Àrea geogràfica:

Pirineu català

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 95%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges