Ribes de Freser-Balandrau-Coma de Vaca-Gorges del Freser

Alçada màxima de la ruta:

2.585 metres

Descripció breu:

Interessant ruta circular en que sortint de Ribes de Freser es puja per una bona pista fins a la Collada de Pardines. En aquest punt es deixa la pista i es comença l’ascensió al Balandrau primer seguint les traces d’una antiga pista que primer voreja el cim del Puig Cerverís, segueix pel llom de la Serra de la Canya fins a l’ampli coll del mateix nom on s’acaben les poques traces que queden de la pista. En el darrer tram de l’ascensió cal superar uns pendents herbats amb un desnivell considerable. Sense més problemes s’arriba al cim del Balandrau que ofereix unes grans panoràmiques. Tot seguit per un bon i marcat corriol es baixa fins el Coll dels Tres Pics des d’on per un sender que baixa pel mig dels prats es perd altura ràpidament per anar a buscar el fons de la vall per on discòrrer el riu Freser que ha nascut no massa lluny d’aquest indret. A l’altre vora hi ha emplaçat el refugi de Coma de Vaca al qual s’hi accedeix per una passera una mica precària. Fins aquí la ruta ha estat ciclable al 100%. El retorn l’hem fet pel sender que baixa seguint la vall del riu Freser. És un camí molt poc recomanable per fer-lo amb btt atès que és molt poc ciclable. Malgrat això ofereix unes panoràmiques excel-lents. Després d’uns quatre quilòmetres de baixada es troba una cruïlla de senders. Cal seguir el de l’esquerra que a poca distància ens porta fins una sòlida palanca que travessa el Freser i segueix per una bonica pista que ens porta fins el petit nucli de Fustanyà i d’allà per la carretera de Queralbs retornem a Ribes de Freser.

Àrea geogràfica:

Ripollès

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 90%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges