El Moixeró

Alçada màxima de la ruta:

2.091 metres

Descripció breu:

Bonica excursió pel vessant nord de la Serra del Moixeró amb pujada al seu cim. El punt de sortida és al petit poble de Riu de Cerdanya. Comencem a pedalar per la plana ceretana passant per Beders i Sant Serni de Coborriu. Anem seguint les marques del GR-150 tota l’estona. A partir de Sant Serni ens endinsem a la llarga vall de l’Ingla pujant per una pista en molt bon estat. Destaco el curiós pont i el Pla de l’Ingla. Un tros més amunt d’aquest pla trobem el refugi Els Cortals de l’Ingla situat en un autèntic balcó sobre la plana ceretana amb una gran panoràmica sobre tota la carena muntanyosa des del Monturull fins el Carlit. Aquest refugi està molt ben atès i tot està molt endreçat. És un bon lloc per fer-hi una aturada. Passat el refugi es segueix pujant per la pista fins trobar una cruïlla on hi ha una barrera que evita el pas dels vehícles a motor. En aquest punt deixem definitivament les marques del GR 150 que marxen per la pista que es dirigeix al coll del Pendís i seguim la pista de l’esquerra que està indicada com La Trapa i el Coll de Moixeró. Aviat arribem a la collada de la Trapa i per una pista bastant planera fem un flanqueix que ens porta fins el Coll de la Font Freda de Riu. Davant nostre ja tenim els plans i el cim del Moixeró. Ara fem un flanqueix planer que ràpidament ens porta al Coll de Moixeró. Grans panoràmiques cap el vessant sud des del Tancalaporta fins el Catllaràs. Des d’aquest coll iniciem la pujada cap el cim per uns pendents herbats força ciclables amb una e-bike. De fet arribem pedalant fins el cim. El Moixeró és un cim secundària però que ofereix unes grans panoràmiques tant cap el nord com cap el sud. Baixem del cim pels pendents herbats fins al fons de la clotada on trobem la font del Moixeró força ben arranjada i tot seguit passem per la bassa i arribem a la petita cabana de Moixeró, d’accés lliure i en força bon estat. A partir de la cabana iniciem un bonic corriol senyalitzat amb marques taronges que indiquen que estem seguint la ruta de Cavalls del Vent. El sender primer fa un flanqueix fins el Coll del Roc i tot seguit s’endinsa en una frondosa baga de pi negre i amb una forta baixada d’uns dos quilòmetres per un sender molt marcat i ciclable s’arriba a la pista que ens porta a la bonica i extensa Avetosa de Riu. La travessem en baixada seguint una pista barrada al pas de vehícles a motor fins que al fons de la vall la deixem per seguir el sender de la ruta Cavalls del Vent que ens porta en una curta pujada fins el refugi Serrat de les Esposes que acostuma a estar molt concorregut. A partir d’aquí ja per una pista en molt bon estat fem una ràpida baixada fins arribar de nou al poble de Riu de Cerdanya. El consum ha estat aproximadament d’uns 400 v. encara que aquesta dada és només orientativa atès que segons la conducció pot variar força.

Àrea geogràfica:

Cerdanya-Berguedà

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 98%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Descarrega el track de la ruta

Galeria d’imatges