De Llívia al Pic de Finestrelles

Alçada màxima de la ruta:

2.827 metres

Descripció breu:

Bona ruta d’alta muntanya. Sortim de Llívia i per el camí mes rapid anem fins Err. Pugem ràpidament al Pla de la Creu on deixem la pista i per precios corriol pugem al Coll Sagalera, continuem per el camí de Núria cap a la Font del Segre. Després d’agafar aigua ( es l’últim lloc), seguim per corriol de bon passar fins la duríssima i inciclable rampa final, uns 150 mtrs lineals fets en mode pinça. Des del coll fa por veure el que segueix pero per prats i apretan un parell de trossos curts es supera ràpidament i per un exposat sender arribem sota la pujada final, de prou bon passar deixant de banda el camí i pujan per les zones herbades de l’esquerra. Cim del Finestrelles 2.827 mtrs. Grans panoràmiques cap al sud Núria, tota l’olla de Núria i cap el nord, la Cerdanya amb el Puigpedrós i el Carlit. Amb un moment baixem al coll de Finestrelles, amb compte pero ciclable baixem la forta rampa i uns mica mes avall deixem a l’esquerra el camí de pujada i anem de dret cap al la Culassa per un tremendo corriol molt trialero i ciclable. Te un tros de uns 100 mtrs lineals ple de graons i pins que toca baixar de la bici pero la resta una magnífica trialera. Un cop al refugi agafem la pista cap a Llo i sense més anem directes cap a Llívia on ens espera un gran tiberi a l’alçada de la ruta. Un consum de 550 watts i una ciclabilitat del 98%. Gran, divertida i técnica ruta per qui tingui plena conciencia de on va. Atenció: tot i que la zona de Núria es plena de gent per aquesta banda només vàrem trobar 1 persona, l’Inés, com l’estiu passat !!.

Àrea geogràfica:

Cerdanya

Ciclabilitat:

98%

Dificultat:

Negre

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Descarrega el track de la ruta

Galeria d’imatges