Volta al Montsent de Pallars

Montsent de Pallars

Alçada màxima de la ruta:

2.638 metres

Descripció breu:

Gran ruta d’alta muntanya a l’entorn del Montsent de Pallars.
És una ruta circular amb punt de sortida i arribada al poble de Llessui.
Sortim de Llessui i anem a cercar l’antic camí que baixava cap els pobles del fons de la vall.
El camí surt a la carretera prop de la cruïlla amb la que va al poble de Caregue. Hi pugem per la carretera. Travessem el poble i iniciem una llarga pujada passant a prop del santuari de la Mare de Déu de la Muntanya i, més endavant, pel Corral dels Bous fins arribar a la important pista que va de Llessui a Espot per la falda del Montsent de Pallars. La seguim direcció sud i aviat arribem a la collada de La Portella des d’on iniciem una ràpida baixada fins arribar al Pas de la Mainera. En aquest punt, abans de creuar el riu, iniciem la pujada cap el cercle dels llacs de la Mainera. Es tracta d’una pujada una mica difícil. Com que trobem traces d’una antiga pista això ens facilita força el progrés.
Un cop visitats l’estany Gran i el Xic iniciem el tram més dur i tècnic de l’excursió. Es tracta de la pujada a la Portella de Coma d’Espòs. Vista des dels llacs sembla impossible que es pugui pujar amb la bici. Ara bé, a mida que ens hi anem apropant ens adonem que només els darrers metres són inciclables. No és una pujada fàcil però si es té una bona preparació física i tècnica es pot superar.
Un cop dalt de la Portella ja tenim als nostres peus la Vall Fosca i molt avall podem albirar l’Estany Gento. La baixada fins aquest llac no presenta cap complicació. Es tracta d’anar baixant per lloms herbats en diferents terrasses. És una baixada molt agraida i bonica.
Un cop a Estany Gento seguim per la via de vagonetes en direcció al Coll del Triador. Són uns 5 kilòmetres en que gaudirem d’unes magnífiques panoràmiques sobre la Vall Fosca.
Un cop al Coll del Triador per pistes i per antics camins retornarem al poble de Llessui.
Per portar a terme aquesta ruta cal disposar d’una e-bike. A més cal disposar d’una bateria suplementària atès que hem gastat uns 800 w.
Si t’agrada l’alta muntanya amb aquesta ruta descobriràs indrets poc trepitjats però molt interessants.

Àrea geogràfica:

Pallars Sobirà-Vall Fosca

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 97%

Dificultat:

Negra

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Descarrega el track de la ruta

Galeria d’imatges