El Puig Estela i el Taga

Cim Taga

Alçada màxima de la ruta:

2.040 metres

Descripció breu:

Interessant excursió amb sortida des del nucli d’Ogassa. Es puja per una bona pista fins a sota mateix de Coll de Pal. En aquest punt s’acaba la pista i cal pujar, sense camí, pel llom herbat que queda enfront d’uns abeuradors. Forta pujada fins assolir el cap de la carena que ens portarà fins el Puig Estela. Seguim carenejant, passem per un curt tram que no és ciclable i aviat arribem a l’àmplia Portella d’Ogassa des d’on iniciem la dura pujada per aglevats fins assolir el cim del Taga. Grans panoràmiques tant cap el nord com cap el sud. Un cop ben reposats, refem un curt tram de camí i ens desviem a la dreta per baixar per un llom herbat fins al Coll de Jou, per on passa una bona pista formigonada que comunica els nuclis de Bruguera i Ogassa. La seguim cap a l’esquerra en direcció est i, després de passar per la bonica ermita de Sant Martí, arribem de nou a Ogassa.

Àrea geogràfica:

Ripollès

Ciclabilitat:

Ciclabilitat 98%

Dificultat:

Vermella

Briefing de la ruta

Vídeo de la ruta

Galeria d’imatges